Tijdens een zeer drukbezochte Algemene Ledenvergadering gisterenavond in de Grandstand Rotterdam nam Jan de Vries na negen jaren afscheid als voorzitter van de grootste KNHS regio van Nederland. Hij droeg de voorzittershamer over aan Andre van Overbeek, maar niet nadat hij door de ALV was benoemd tot Lid van Verdienste en door Max Bentum, namens KNHS Nederland, onderscheiden was met de gouden KNHS speld.

” Jan verdient deze speld dubbel en dwars vanwege zijn tomeloze inzet voor de paardensport gedurende een lange reeks van jaren en in alle functies die hij heeft vertegenwoordigd op vrijwillige basis,” aldus Max Bentum. “Jan was kritisch maar vooral ook opbouwend en in het belang van de sport. De regio Zuid-Holland heeft een voorzitter gehad waar ze trots op mogen zijn. Iemand die stond voor de belangen van de sporters en daarnaast vooruitstrevend was met initiatieven zoals Jong KNHS Zuid-Holland, de Cross Challenge en het Hippisch Platform Zuid-Holland.”

Naast de wisseling van voorzitter werd (op digitale wijze) met een zeer groot aantal stemmen vóór, Aaf Bos verkozen tot bestuurslid en forumlid recreatiesport. Verder werd voormalig penningmeester Leen Zwart door de ALV benoemd als Lid van Verdienste van de KNHS Regio Zuid-Holland.

Natuurlijk stond tijdens deze ledenvergadering ook de huldiging van de kampioenen op het programma. Een fraaie zilveren schaal en bloemen waren er voor Senna Evers, kampioen B springen; Dexter Biersteker, kampioen eventing klasse Z en het viertal van ’s Gravenhof, klasse Z. Ook de Klasse L equipe eventing (Pamela in ’t Veld, Roel Zonneveld, Lisa Tegelaar, Ilse Rotteveel, Nick Brussee en Myrthe van Steen) werd in het zonnetje gezet.

De aanwezigen werden verder uitgebreid geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen binnen de regio, de fora en op landelijk gebied en er was uitgebreid gelegenheid om vragen te stellen.