Tijdens elke bijeenkomst van de Sociëteit Schoufour worden de leden van deze business club niet alleen getrakteerd op een mooi diner en exclusieve netwerkmogelijkheden, er staat ook altijd een interessante spreker op het programma. Gisterenavond was het de beurt aan Prof. Dr. Ir. Jan Rotmans om de leden van Sociëteit Schoufour te voorzien van ‘food for thought’.

Dat was de hoogleraar aan de Erasmus Universiteit en geestelijk vader van de Roadmap Next Economy wel toevertrouwd. “We zitten nu in een periode van chaos. Maar transities uit het verleden leren ons dat chaos ook kansen biedt. Het oude werkt niet meer en het nieuwe moet nog vormen. Het zijn niet de grootste of slimste bedrijven die overleven, maar de meest wendbare! Als je dingen wezenlijk wil veranderen, heb je chaos nodig. En geloof me, die wordt de komende tien jaar nog veel groter” waren de woorden van Rotmans gisterenavond. Hij riep de aanwezige executives op hun verantwoordelijkheid te nemen. “Met alleen startups kunnen we de transitie niet maken, gevestigde bedrijven hebben vaak de legacy en de power om dingen voor elkaar te krijgen. Dat hebben we ook keihard nodig in onze regio. Samen maken we van de regio Rotterdam een sociaal laboratorium.”

Een mooi voorbeeld van de betrokkenheid bij de zo noodzakelijke transitie van de Roadmap Next Economy is Eneco. Dat bedrijf werd gisterenavond verwelkomd als nieuwste lid van de Sociëteit Schoufour.

Aan het eind van de avond reikte Jan de Mooij aan Leo Peeters-Weem, directievoorzitter van hoofdsponsor van het CHIO Rotterdam, de kersverse editie van het CHIO-magazine uit. Natuurlijk was er ook voor de andere leden van Sociëteit Schoufour een exemplaar van dit fraaie relatie magazine.