Gisterenavond was Sociëteit Schoufour weer bijeen in de Grandstand. De formule van de avond is inmiddels bekend…. high level executives van gerenommeerde bedrijven en instellingen, een goede gastspreker met een aansprekend onderwerp, een mooi diner en veel interactie.

De gastspreker was Jan van Nieuwenhuizen, lid van de Raad van Bestuur van Rabobank Groep. Samen met Leo Peeters Weem, directievoorzitter van Rabobank Rotterdam en hoofdsponsor van het CHIO Rotterdam en de Hippische Alliantie Rotterdam, kregen de aanwezigen een interessante update van de sterk veranderende wereldmarkt waarin alle banken in de afgelopen jaren een enorm veranderingsproces hebben ingezet. En met name een kijkje in de keuken van de Rabobank die met innovatieve concepten als coöperatief dividend en investeringen in zoals de Rabobank het noemt de ‘participatie agenda’. Goed om te horen dat de Agri & Food, één van de pijlers waar de Gemeente Rotterdam / Rotterdam Partners en het CHIO Rotterdam sterk op inzetten, deel uit maakt van die participatie agenda. Een sector die voor de Rabobank nog altijd een belangrijke rol speelt en iedereen was het volkomen eens met  de heer Van Nieuwenhuizen dat Nederland eigenlijk weer een Minister van Landbouw nodig heeft! Als dank voor zijn inspirerende bijdrage ontving de heer Van Nieuwenhuizen een ingelijste foto van Olympisch kampioen Jeroen Dubbeldam met zijn toppaard Zenith SFN over de Rabobank hindernis voor volle Grandstand tribunes tijdens het afgelopen CHIO Rotterdam.

Ook tijdens deze bijeenkomst heette Jan de Mooij, algemeen directeur van CHIO Rotterdam/Hippische Alliantie Rotterdam weer twee nieuwe leden van Sociëteit Schoufour welkom, Keiretsu Europe en Deloitte.