Vanavond kwamen de leden van de Sociëteit Schoufour al weer voor de 10e keer bijeen in het huis van het CHIO Rotterdam. Natuurlijk weer met een gezellige borrel en een mooi diner verzorgd door Oseven. Maar ook voor de 10e keer met interessante sprekers.

DSC_0466Voorzitter van het KWPN Siem Korver gaf de aanwezigen een kijkje in de keuken van het grootste en meest succesvolle paardenstamboek ter wereld. Zelf noemt hij het KWPN de burgelijke stand van de paardensport maar dat vinden wij voor een stamboek dat de rankings bij de dressuurpaarden aanvoert, op een 2e plaats staat bij de springpaarden en oprukt in de ranking van eventingpaarden, best bescheiden. Maar liefst 11 Olympische medailles en 27 WK medailles zijn in de afgelopen 4 jaar behaald door KWPN gefokte paarden. Het KWPN gaat op zeer professionele wijze met de fokkerij om en dat levert succes op. Tegelijk werkt het stamboek met initiatieven als de Holland Horse Foundation met het bedrijfsleven keihard aan het internationaal bevorderen en promoten van de ontwikkeling van de paardensector, een belangrijk exportprodukt voor ons land.

DSC_0477Ook Rotterdam Partners ziet de economische waarde van de paardensport en werkt inmiddels nauw samen met het CHIO Rotterdam. Zuid-Holland is de grootste paardensport provincie van ons land en het CHIO Rotterdam een van de top evenementen in Nederland. Internationaal zijn er geweldige kansen voor de sport en de stad. Bijvoorbeeld door samenwerking met o.a. Dubai en China. Alleen in China vertegenwoordigt de sportmarkt (weliswaar voor 9 sporten) een economische kans van 691 miljard euro. Kortom genoeg kansen en we staan pas aan het begin.

Verder was er vanavond ook nog Sociëteitsnieuws. Postiljon Hotels werd verwelkomd als nieuw lid van de Sociëteit en algemeen directeur Jan de Mooij onthulde het officiële logo van Sociëteit Schoufour.