Mevrouw drs. Kristel Baele, collegevoorzitter van de Erasmus Universiteit, was gisterenavond gastspreker bij Sociëteit Schoufour.  De Erasmus Universiteit is nauw verbonden met Sociëteit Schoufour mede als onderdeel van de “Gouden Vierhoek”: stad, corporate, familie- en kennisinstellingen.

In haar verhaal gaf zij aan wat het belang van de Erasmus universiteit voor de stad Rotterdam is en welke rol deze toonaangevende kennisinstelling speelt in de mondiale wetenschappelijke wereld. Ook stond zij uitvoerig stil bij de veranderingen binnen het wetenschappelijk onderwijs zoals de digitalisering en de veranderende rol van de campus voor studenten en onderzoekers.

Tevens mocht Jan de Mooij, algemeen directeur van het CHIO Rotterdam, directeur Peter van Hul van Van der Valk Hotel Nieuwerkerk als nieuw lid van Sociëteit Schoufour verwelkomen. Van der Valk Nieuwerkerk is al jaren de sponsor van Equus, de club van echte paardensportliefhebbers die dit jaar haar 60-jarig jubileum viert.

Maison van den Boer zorgde opnieuw dat het de leden van Sociëteit Schoufour nergens aan ontbrak en serveerde een heerlijk diner.